Bitcoin

Wat is Bitcoin, hoe is het precies anders dan \”echt\” geld en hoe kan ik er wat van krijgen?

Bitcoin is een digitaal geld. Het bestaat niet in het soort fysieke vorm waarin het geld en de munt waar we gebruik van maken, bestaan. Het bestaat ook niet in een vorm die zo fysiek is als syndicaat contant geld. Het zijn elektronen, geen moleculen.

Maar bedenk eens met hoeveel geld u persoonlijk te maken heeft. Je krijgt een salaris dat je naar de bank brengt, of het wordt automatisch gestort zonder dat je de krant ziet waarop het niet is gepubliceerd. U gebruikt vervolgens een bankpas (of een chequeboek, als u traditioneel bent) om toegang te krijgen tot die fondsen. In het beste geval zie je 10% ervan in contanten in je zak of in je portemonnee. Het komt er dus op neer dat 90% van het geld dat u afhandelt online is: elektronen in een spreadsheet of database.

Maar wacht – dat zijn Amerikaanse fondsen (of die van welk land u ook vandaan komt), veilig in de financiële instelling en gegarandeerd door het volledige vertrouwen van de FDIC voor een bedrag van $ 250K per account, toch? Nou, niet precies. Uw financiële instelling mag slechts 10% van haar deposito's als aanbetaling aanhouden. In veel gevallen is het veel minder. Het biedt de rest van uw geld tot dertig jaar aan andere personen. Het factureert hen voor de financiering, en kost u het voordeel dat u ze het laat doen.

Hoe wordt geld gecreëerd?

Uw financiële instelling produceert geld door het aan te bieden.

Beweer dat u $ 1.000 stort bij uw bank. Daarna hebben ze er 900 dollar van uitgeleend. Plots heb je $1000 en ook iemand anders $900. Op magische wijze zweeft er $ 1900 rond waar er voorheen slechts een grand was.

Stel nu dat uw bank liever 900 van uw geld aan een andere bank verstrekt. Die financiële instelling verstrekt vervolgens $ 810 aan nog een financiële instelling, die daarna $ 720 aan een klant verstrekt. poef! $ 3.430 in een onmiddellijke – praktisch $ 2500 ontwikkeld uit absoluut niets – zolang de bank de regels van de reservebank van uw regering volgt.

De creatie van Bitcoin verschilt net zo veel van de ontwikkeling van financiële instellingen als geld van elektronen. Het wordt niet gereguleerd door de centrale bank van een overheid, maar in plaats daarvan met instemming van de gebruikers en knooppunten. Het wordt niet geproduceerd door een minimale munt in een structuur, maar eerder door een gedistribueerde open source softwaretoepassing en ook door een computer. Evenals het vereist een soort van daadwerkelijke hulp ontwikkeling. Daarover binnenkort meer.

Is dat BitCoin ontworpen?

De eerste BitCoins zaten in een blok van 50 (het "Genesis Block") geproduceerd door Satoshi Nakomoto in januari 2009. Het had in het begin eigenlijk geen enkele waarde. Het was gewoon een speeltje van een cryptograaf, gebaseerd op een paper dat 2 maanden eerder door Nakomoto was uitgebracht. Nakotmoto is een duidelijk fictieve naam – niemand lijkt te begrijpen dat zij of hij of zij is/zijn.

Dat houdt alles in de gaten?

Zodra het Genesis-blok werd geproduceerd, zijn BitCoins eigenlijk geproduceerd door alle deals voor alle BitCoins in de gaten te houden als een soort grootboek. De knooppunten/computersystemen die de berekeningen op het journaal uitvoeren, worden hiervoor beloond. Voor elke verzameling effectieve schattingen wordt het knooppunt beloond met een specifieke hoeveelheid BitCoin ("BTC"), die vervolgens vers wordt gegenereerd rechtstreeks in de BitCoin-gemeenschap. Daarom de term "BitCoin Miner"– aangezien de procedure gloednieuwe BTC creëert. Naarmate het aanbod van BTC toeneemt en de verscheidenheid aan aankopen toeneemt, wordt het werk dat nodig is om het grootboek te upgraden moeilijker en extra complex. Daarom is de verscheidenheid aan gloednieuwe BTC in het systeem gecreëerd om ongeveer 50 BTC (één blok) elke 10 minuten te zijn, wereldwijd.

Ondanks het feit dat de computerkracht voor het minen van BitCoin (evenals voor het bijwerken van het grootboek) momenteel aanzienlijk toeneemt, neemt ook de complexiteit van de wiskundeproblemen toe (wat overigens ook een bepaalde hoeveelheid denkwerk vereist). ), of "bewijs" dat nodig is om BitCoin te minen en de transactieboeken op elk gewenst moment op te lossen. Dus het systeem produceert nog steeds slechts elke 10 minuten een blok van 50 BTC, of ​​2106 blokken elke 2 weken.

Dus in zekere zin houdt iedereen het in de gaten, dat wil zeggen dat alle knooppunten in het netwerk de geschiedenis van elke afzonderlijke BitCoin controleren.

Hoeveel is er precies en ook waar is het?

Er is een optimale variëteit aan BitCoin die ooit eerder kan worden gemaakt, en dat aantal is 21 miljoen. Volgens de Khan Academy zal het aantal naar verwachting rond het jaar 2140 pieken.

Vanaf vanmorgen waren er 12,1 miljoen BTC in stroom

Uw eigen BitCoin wordt bijgehouden in een bestand (uw BitCoin-pocket) in uw eigen opslagruimte – uw computersysteem. Het bestand zelf is het bewijs van de verscheidenheid aan BTC die je hebt, en het kan ook met je meebewegen op een mobiele telefoon.

Als dat bestand met het cryptografische type in uw portemonnee verloren gaat, gaat uw voorraad BitCoin-fondsen ook verloren. Je kunt het ook niet terugkrijgen.

Hoeveel is het waard?

De waarde verschilt op basis van hoeveel individuen denken dat het verdient, vergelijkbaar met bij het inwisselen van 'echt geld'. Aangezien er echter geen hoofdautoriteit is die probeert de waarde rond een bepaald niveau te houden, kan deze dynamischer variëren. De allereerste BTC waren destijds over het algemeen absoluut niets waard, maar die BTC bestaan ​​nog steeds. Op 11 december 2013 om 11 uur 's ochtends was de algemene publiekswaarde $ 906,00 US per BitCoin. Toen ik klaar was met het opstellen van deze zin, was het $ 9000,00. Rond het begin van 2013 was de waarde ongeveer $ 20,00 US. Op 27 november 2013 werd het gewaardeerd op meer dan $ 1.000,00 US per BTC. Dus het is momenteel nogal volatiel, maar naar verwachting zal het kalmeren.

De volledige waarde van alle BitCoin – vanaf de punt aan het einde van deze zin – is ongeveer 11 miljard dollar.

Hoe kan ik aan wat komen?

Eerst moet je een BitCoin-zakboekje hebben. dit korte artikel heeft daadwerkelijk gedelegeerd om er een te krijgen.

Een van de manieren is om wat te kopen van een extra privé-evenement, zoals deze personen op Bloomberg TV. Een manier is om wat op een beurs te krijgen, zoals Mt. gox.

En uiteindelijk is één methode om veel computerkracht en elektriciteit aan de procedure te besteden en uiteindelijk een BitCoin-mijnwerker te worden. Dat valt ver buiten het bestek van dit korte artikel. Als je echter een paar duizend extra dollars hebt, kun je een behoorlijke versnelling krijgen.

Hoe kan ik het beleggen?

Er zijn duizenden handelaren van alle soorten en maten die BitCoin nemen als terugbetaling, van coffeeshops tot autodealers. Er is ook een BitCoin-geldautomaat in Vancouver, British Columbia voor het omzetten van uw BTC in contanten in Vancouver, BC.

En zo?

Cash heeft een lange achtergrond gehad – eeuwenlang. Een vrij recente legende vertelt ons dat Manhattan Island is gekocht voor wampum – schelpen en dergelijke. In de beginjaren van de VS drukten verschillende financiële instellingen hun eigen valuta. Tijdens een recent bezoek aan Salt Springtime Island in British Columbia, heb ik valuta uitgegeven die alleen geweldig was op het prachtige eiland. De typische stijl hiervan was een trustfondsregeling onder haar klanten dat bepaald geld waarde had. In sommige gevallen was die waarde rechtstreeks verbonden met iets solides en ook fysieks, zoals goud. In 1900 bonden de Verenigde Staten hun geld rechtstreeks aan goud (de "Gouden Standaard") en in 1971 eindigde die gelijkspel.

Nu wordt geld verhandeld zoals elk ander actief, hoewel de geldwaarde van een bepaald land kan worden verhoogd of verlaagd met activiteiten van hun centrale bank. BitCoin is een wisselvaluta die bovendien wordt verhandeld, evenals de waarde ervan, zoals die van verschillende andere producten, wordt bepaald door beroep, maar wordt niet opgehouden of verminderd door de activiteit van een bank, maar eerder rechtstreeks door de activiteiten van zijn individuen. Het aanbod is minimaal en wordt echter ook erkend, en ook (in tegenstelling tot fysieke valuta) is dat ook de achtergrond van elke afzonderlijke BitCoin. De waargenomen waarde is, net als alle andere valuta, gebaseerd op zijn energie en vertrouwen.

Als een soort valuta is BitCoin niet bepaald nieuw in productie, maar het is zeker een nieuw middel om geld te produceren.

Geef een reactie