Bitcoin

Waarom er nooit meer één Bitcoin meer zal zijn

Nou, het is een waanzinnig decennium geweest voor Bitcoin. Het is echt meer dan tien jaar, gezien het feit dat Bitcoin voor het eerst werd gemaakt door Satoshi Nakamoto. Wie, hallo, zij of zij ook waren, ze hebben een enorme impact op de wereld gehad. Ze hadden daar ongetwijfeld op geanticipeerd en daarom kozen ze ervoor om uit de schijnwerpers te verdwijnen.

Dus meer dan een decennium later is Bitcoin nog steeds actief en krachtiger dan ooit tevoren. Honderden verschillende andere cryptomunten zijn meegegaan, aangezien ze allemaal proberen de koning van Crypto na te bootsen. Alle hebben gefaald en zullen blijven mislukken. Bitcoin is uniek in zijn soort. Iets dat niet kan worden gedupliceerd. Als je niet begrijpt waarom, laat het me dan uitleggen.

Als je niet begrijpt wat Bitcoin is, zal ik je een paar korte samenvattingen geven:

  • Bitcoin is een online cryptovaluta

  • Het heeft een optimaal aanbod van 21 miljoen

  • Het kan niet worden gebouwd

  • Nog niet alle munten blijven in de bloedsomloop

  • Het is volledig gedecentraliseerd zonder dat iemand het controleert

  • Het kan niet worden gecensureerd

  • Het is peer-to-peer geld

  • Iedereen kan het gebruiken

  • Bitcoin heeft een vaste voorraad die elke 4 jaar afneemt

Wat maakt Bitcoin anders?

Dus wat maakt Bitcoin anders dan alle honderden verschillende andere munten die zijn gemaakt omdat?

Toen Bitcoin voor het eerst werd gemaakt, begon het zich langzaam te verspreiden onder een klein team van mensen. Het breidde zich organisch uit. Toen mensen de voordelen van Bitcoin begonnen te zien en ook hoe de kosten zouden stijgen vanwege het gerepareerde aanbod, begon het sneller te groeien.

De Bitcoin-blockchain is nu verspreid over honderden honderden computers over de hele wereld. Het heeft zich verspreid voorbij de controle van welke regering dan ook. Zijn maker is eigenlijk verdwenen en draait nu autonoom.

Programmeurs kunnen het Bitcoin-netwerk upgraden en ook een boost geven, maar dit moet volgens mijn consensus in het hele Bitcoin-netwerk gebeuren. Geen enkele persoon kan Bitcoin beheren. Dit is wat Bitcoin zowel onderscheidend als moeilijk te repliceren maakt.

Er zijn momenteel talloze andere cryptocurrencies direct beschikbaar, maar als voorbeeld van wat Bitcoin anders maakt, zal ik Ethereum als voorbeeld gebruiken. Het is een van de grootste Alt-munten van dit moment en er is zelfs aan gegeven dat het in 2015 is uitgevonden door Vitalik Buterin.

Vitalik beheert de Ethereum-blockchain en heeft in feite het laatste woord over elke vorm van vooruitgang die op Ethereum plaatsvindt.

Censuur en overheidsbemoeienis

Laten we ons voor dit voorbeeld eens voorstellen dat Iran miljarden dollars naar Noord-Korea stuurt om hun gloednieuwe kernwapenprogramma te financieren. Dit is geen uitstekende omstandigheid, maar er wordt verwacht dat het u laat zien hoe uw geld veiliger is in Bitcoin!

Toch. eerste voorbeeld. Iran gebruikt het typische financiële systeem en maakt dit geld in USD over naar Noord-Korea. De claim van de Amerikaanse federale overheid wacht even, we moeten deze transacties bevriezen en het geld in beslag nemen. Eenvoudig. Ze doen dat direct en de moeite meer dan.

Tweede voorbeeld. Hetzelfde gebeurt opnieuw, maar op dit moment maakt Iran gebruik van de Ethereum-blockchain om het geld naar Noord-Korea te sturen. De Amerikaanse regering ziet wat er gebeurt. Er wordt gebeld.

"Verkrijg Vitalik Buterin MOMENTEEL hieronder"

De regering van de Verenigde Staten "legt wat druk uit" op Vitalik en ze dwingen hem de blockchain terug te draaien en de aankopen van Iran te beëindigen. (De Ethereum-blockchain is eerder teruggedraaid toen een hacker een aanzienlijke hoeveelheid geld binnenhaalde).

Probleem opgelost. Helaas zou de reputatie van Ethererum zeker worden verwoest, samen met de kosten.

Ethereum is slechts een voorbeeld, maar het geldt voor elke andere cryptocurrency.

Bitcoin kan niet worden gestopt

Dus hetzelfde punt komt opnieuw voor. Op dit moment maakt Iran gebruik van Bitcoin als betalingsmethode. De regering van de Verenigde Staten ziet dit en is niet bij machte om dit te stoppen.

Er is niemand om te bellen. Er is niemand om belasting te heffen. De Bitcoin is voorbij censuur.

Elke andere cryptocurrency in de buurt is eigenlijk gecreëerd door een persoon of een bedrijf en dat zal altijd de faalfactor zijn. Ze zijn nog steeds gecentraliseerd.

Nog een voorbeeld zou zijn als het huishouden van Vitalik zou worden gekaapt. Bitcoin gaat dit allemaal te boven en daarom is het de veiligste financiële investering ter wereld.

Ontdek hoe u Bitcoin kunt gebruiken

Iedereen zou wat Bitcoin moeten hebben. Het is echter niet zonder dat het dreigt. Als u daarna helemaal nieuw bent met Bitcoin, moet u zoveel mogelijk te weten komen voordat u geld gaat investeren. Het hebben van Bitcoin brengt veel plicht met zich mee. Ontdek precies hoe u Bitcoin veilig kunt gebruiken.

Geef een reactie